MOBIELE HOUTZAGERIJ

Zaagt op locatie bomen tot balken en planken.

Hout zagen

Met onze Woodmizer lt40 mobiele houtzaag kunnen wij hele bomen met een maximale lengte van 6 m. en een maximale diameter van 80 cm. voor u verwerken. Afhankelijk van de houtsoort en de gewenste afmetingen levert dit per dag een rendement tussen de 7 en 15 m³ op.
island-woods-omslaghoutzagen

 

Hout leveren

planken-stapel-houtNaast het zagen van uw eigen hout, kunnen wij u ook diverse soorten gedroogd hout leveren. en wind gedroogd hout. 

  • Eiken; een stevige, harde loofhoutsoort die vaak wordt gebruikt voor interieurs, buitenconstructies en hekwerken.
  • Douglas; een duurzame, sterke naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa die vaak in de bouw en constructie wordt gebruikt.
  • Den; een naaldhoutsoort, in dit geval afkomstig van Terschelling en zeer geschikt voor het maken van vloeren en buitenconstructies.


Pellets persen

pelletsOmdat wij van mening zijn dat alles van een boom te gebruiken is zijn wij opzoek gegaan naar een manier om het zaagsel dat overblijft van het zagen weer te hergebruiken. Naast dat het goed te gebruiken is voor in de paardenstal wilde wij er meer mee doen en hebben met die reden een pelletpers aangeschaft. Deze pers verwerkt het zaagsel zodat dit te gebruiken is in een pelletkachel als brandstof.
Pellets zijn op dit moment tijdelijk niet beschikbaar.


 

Bekijk onze producten en tarieven.