Geschiedenis

Hallo en Welkom op onze website. Wij zijn Roelof en Pieter de Jong en hieronder lees je hoe dit bedrijf tot stand is gekomen. Roelof wilde na 40 jaar in de olie en gasindustrie gewerkt te hebben iets anders. En kocht in 2017 de Woodmizer LT-40 mobiele zaagmachine. Met het idee om hout te verzagen voor zichzelf maar ook voor anderen. Al snel wilde hij meer en kocht zo de eerste partij hout bij Staatsbosbeheer om dit te verzagen en te verkopen. Tijdens het zagen kwam hij op het idee om het hout te laten drogen aan de wal om het binnen te kunnen gebruiken en er vloeren van te maken. Daar waren ze verbaasd over de hoge kwaliteit van het hout zodat hij verder ging denken wat er allemaal mee gemaakt kon worden.

In de tussentijd hielp Pieter zoveel mogelijk mee in zijn vrij uren na zijn werk en vrije dagen. Al snel groeide het bedrijf en werden er ook meubelen van het hout gemaakt. En gewerkt aan een aantal grote projecten zoals het interieur in restaurant “de Bras” Hier kon Roelof zijn ervaring van de metaalbewerking ook goed gebruiken bij het realiseren van de stalen barren. Hiermee werd ook dit geïntegreerd in het bedrijf en waren de eerste tafels met stalen onderstel een feit. Door de groei van het bedrijf werd er gekeken naar de volgende stap en dat werd het drogen van het hout op het eiland.

Het vele vervoer van het hout voordat het gedroogd op het eiland aankomt kostte veel tijd en geld. Daarom werd er in 2018 een droogkamer aangeschaft om dit proces op het eiland te houden. Nu dat dit was gerealiseerd was er ook meer keuze in wat voor hout we wilden drogen. En in 2019 werd de 4-zijdige schaafbank aangeschaft om vloeren, vlonders en dakhout te kunnen maken.
Door de aanschaf van deze machines werd het steeds drukker en kwam Pieter volledig bij het bedrijf, om zo gezamenlijk de volgende stappen te zetten.

wij+zelf+%288%29.jpg

onze circulaire economie

Hout Zagen op locatie is milieuvriendelijk en past binnen een duurzame vorm van ondernemen. Door te zagen op locatie wordt veel nutteloos houttransport vermeden. De bomen worden op de locatie zelf verwerkt en het hout kan vervolgens met lichtere voertuigen worden afgevoerd, zodat er veel minder schade aan bos, bodem, vegetatie en wegen wordt veroorzaakt.

Om alles zo duurzaam mogelijk te houden willen we zoveel mogelijk van de boom gebruiken.
Al het hout dat achterblijft na het zaag proces wordt verder verwerkt op het eiland tot kwalitatief brandhout door Albert vis.

Het zaagsel dat overblijft gaat naar een lokale boerderij: ‘’De Gèskieker’’ in kinnum.
Hier wordt het gebruikt in de koeienstal.

circulaire economie.png